AFAD'DAN GENÇER'E TEŞEKKÜR

AFAD

AFAD, Başkana, üzerinde Rahmi Gençer” yazan el yapımı bir tabak armağan etti. ``

AYVALIK BELEDİYESİ- Kısa adı AFAD olan Ayvalık Folklor Araştırma Derneği yöneticileri Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e üzerinde “zeytin dalı ve folklorcu figürü ile AFAD, Rahmi Gençer” yazan el yapımı bir tabak armağan ettiler.

Ayvalık Folklor Araştırma Derneği yöneticileri Huriye Kara ve Hasan Çetin, Başkan Gençer’i belediyedeki makamında ziyaret ederek sanata sağladığı katkılardan ötürü teşekkür ettiler.

Hülya Kara, “Dernek üyesi velilerin yaptığı bu hatırayı size çocuklarımızın adına bir teşekkür hediyesi olarak sunuyoruz. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Gençer,  dernek yöneticilerine Ayvalık Folklar Araştırma Derneği’nin çalışmalarını sürdürebilmeleri için yer sorunlarının da giderileceğini müjdesini vererek, derneğe bu konuda yardımcı olacaklarını bildirdi.

Gençer, Ayvalık Belediyesi’nin sanatsal bir dörtlemesi olması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek şunları söyledi;

“Belediye bünyesine bir sanat müziği aldık, halk müziği dalında da bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bir de klasik müzik çalışması yapmayı düşünüyoruz. Bunların yanına dördüncü sanat kolu olarak folklor çalışmasını da dahil edelim. Ayvalık belediyesinin bir dörtlemesi olsun. Folklor, sanat müziği, halk müziği ve klasik olsun istiyoruz. Bunlardan oluşan bir kompleks kurmak istiyorum. Ayvalık Belediyesi’nin bünyesinde böyle sanatla ilgilenen dal olmasını istiyorum. Ayvalık derken bunun yanında Altınova, Küçükköy’de dahil olacak bu çalışmalara. Spor kulüplerine destek oluyoruz ama ben sanatsal faaliyetleri de önemsiyorum. Ayvalık Belediyesi’nin tiyatrosu olmalı, sanat müziği olmalı, halk müziği olmalı, klasik müziği olmalı ve folklor ekibi olmalı.”



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı